Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

30.01.2008

Minister Vizjak na plenarnem zasedanju EP: »Popolna sprostitev poštnih storitev je potreben pogoj za oživitev sektorja in njegov obstoj.«

Minister za gospodarstvo je danes na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta zastopal Svet Evropske unije. Potekala je razprava o poštni direktivi glede popolnega izoblikovanja notranjega trga poštnih storitev Skupnosti.

Predlagane spremembe prvotne direktive prinašajo pričakovano in predvsem edino mogočo rešitev z vidika konsistentnosti z drugimi cilji Evropske unije, predvsem vzpostavitvijo enotnega evropskega trga, najbolj konkurenčnega gospodarstva v skladu z lizbonsko strategijo in odpravo izključnih pravic.

Osrednja sprememba novega kompromisnega predloga je popolna sprostitev trga poštnih storitev v dveh korakih. Trg poštnih storitev naj bi bil na splošno sproščen do konca leta 2010, s tem da bi omejeno število držav članic imelo možnost obdržati rezervirane storitve v prehodnem obdobju do konca leta 2012.

»Do zdaj je bilo odpiranje poštnega trga zgodba o uspehu: na trg so vstopili novi akterji, nove tržne priložnosti so se odpirale ne le za nove udeležence na trgu, temveč tudi za prvotne ponudnike storitev, za uporabnike pa so bile razvite tudi nove storitve,« je povedal minister Vizjak in tako pozdravil predlagane spremembe.

Evropski parlament bo o omenjeni direktivi glasoval jutri.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 30.01.2008