Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

07.01.2008

Minister dr. Dimitrij Rupel sprejel posebnega odposlanca EU za Burmo/Mjanmar Piera Fassina

Minister dr. Dimitrij Rupel in posebni odposlanec EU za Burmo/Mjanmar Piero Fassin (foto: Bobo)

Ljubljana, 7. januarja 2008 – Minister za zunanje zadeve in predsedujoči Svetu EU za splošne zadeve in zunanje odnose dr. Dimitrij Rupel je danes sprejel posebnega odposlanca EU za Burmo/Mjanmar Piera Fassina. Dr. Rupel je pozdravil Fassinovo imenovanje in mu zagotovil vso podporo Sveta EU pri opravljanju te odgovorne funkcije. Povedal je, da predsedstvo Sveta EU z veliko pozornostjo spremlja dogajanja v Burmi/Mjanmaru, prav Slovenija pa je dala pobudo za izredno zasedanje Sveta za človekove pravice o stanju v tej državi.

Med slovenskim predsedovanjem bo vprašanje Burme/Mjanmara stalno na dnevnem redu in dr. Rupel je v zvezi s tem napovedal tesno sodelovanje z drugimi mednarodnimi organizacijami, začenši z Združenimi narodi.

Ob koncu srečanja, na katerem so poglobili posamezne vsebinske vidike stanja v Burmi/Mjanmaru, tudi glede na pobude drugih mednarodnih organizacij in s posebnim ozirom na dejavnost posebnega odposlanca generalnega sekretarja ZN Ibrahina Gambarija, je Piero Fassino napovedal pripravo poročila o svojem delu, ki ga bo predstavil svetu EU, dr. Ruplu pa zagotovil tesno sodelovanje s slovenskim predsedstvom.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 08.01.2008