Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

03.06.2008

Strokovnjaki za podjetništvo na Brdu pri Kranju tudi o podjetniški vzgoji in uveljavitvi podjetniškega duha

Na Brdu pri Kranju poteka Konferenca Evropske listine za mala podjetja (EU Charter for Small Enterprises). Njeno osrednje vodilo je »Kako olajšati življenje malih podjetij?«. Konferenco sta odprla minister za gospodarstvo Andrej Vizjak in generalni direktor za podjetništvo in industrijo pri Evropski komisiji Heinz Zourek.

»Dejstvo, da konferenca letos poteka že petič, pomeni, da je obravnavana tematika izredno aktualna in zanimanje zanjo izredno veliko, poleg tega je število udeležencev vsako leto večje,« je v uvodnih besedah povedal minister Vizjak.

Udeleženci konference se bodo danes in jutri seznanili z veliko zanimivimi in uspešnimi praksami iz oblikovanja in izvajanja podjetniške politike. Govorci in strokovnjaki si med plenarnim delom in delavnicami izmenjujejo informacije in dobre prakse na tem področju.

Minister Vizjak je izrazil zadovoljstvo nad tem, da je Slovenija med svojim predsedovanjem prispevala k postavitvi malih in srednje velikih podjetij v središče pozornosti, kakršne doslej ni bilo: »Vsi se še bolj zavedamo njihovega pomena za napredek evropskega gospodarstva – njihove potrebe in koristi so čedalje bolj upoštevane, ko pripravljamo in izvajamo politiko.« Opozoril je na napredek, ki ga je Evropska unija dosegla pri hitrem in poceni zagonu podjetij, ter poudaril, da tu delo nikakor še ni končano. Poudarek na konferenci je dan predvsem dobrim praksam iz podjetniške vzgoje in uveljavljanja podjetniškega duha.

»V Sloveniji smo ponosni na podjetje Acies Bio, mlado podjetje, ki uspešno deluje in konkurira na globalnem trgu. Letos je dobilo laskavi naziv najboljšega slovenskega mladega podjetja. Takšnih uspešnih primerov si želimo čim več, zato moramo primerno ukrepati,« je poudaril Vizjak. Za še prijaznejše okolje naj bi poskrbel Akt za mala podjetja za Evropo, ki ga Evropska komisija pripravlja kot ključno pobudo, ki bo pripomogla k sprostitvi zmogljivosti teh podjetij.

Konferenca, ki bo potekala tudi jutri, je privabila okrog 400 udeležencev iz več kakor štiridesetih držav.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 03.06.2008