Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

06.06.2008

Danes začetek mednarodne konference Kultura na spletu

Namen konference je ugotoviti, kakšne vrste digitalnih kulturnih vsebin so primerne za uporabo in ponovno uporabo v okolju WEB 2.0. v kulturi, izobraževanju, pri vseživljenjskem učenju in kulturnem turizmu. V ospredju bodo tudi vprašanja, kakšno je v tem trenutku stanje, kakšno je znanje in kakšne so izkušnje pri povezljivosti različnih kulturnih ustanov, še posebej na državni ravni, pa tudi kakšne so priložnosti, izzivi in tudi ovire pri ustvarjanju, uporabi in hranjenju digitalnih kulturnih vsebin v multimedijskih centrih, muzejih, knjižnicah, arhivih in drugih kulturnih ustanovah.

Konference se bodo udeležili strokovnjaki za digitalne kulturne vsebine, predstavniki javnih zavodov in služb ter predstavniki različnih interesnih skupin.

Program konference sestavljata dva programska sklopa:

  1. Povezljivost kulturnih vsebin,
  2. Ustvarjanje, hranjenje in uporaba spletnih kulturnih vsebin ter delavnica projekta Minerva.

Na odprtju konference Kultura na spletu bodo slavnostni govorniki: dr. Vasko Simoniti, minister za kulturo in predsednik Sveta EU, dr. Jelka Pirkovič, državna sekretarka na Ministrstvu za kulturo, in Nataša Goršek Mencin, vodja Informacijske pisarne za Slovenijo v Evropskem parlamentu.

Na sklepnem zasedanju bosta slavnostna govornika dr. Jelka Pirkovič, državna sekretarka na Ministrstvu za kulturo, in Marko Peljhan, evropski ambasador medkulturnega dialoga.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 06.06.2008