Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

10.06.2008

Vseevropska konferenca o upravljavskih načrtih za velike zveri na populacijski ravni

Danes se začne dvodnevna Vseevropska konferenca o upravljavskih načrtih za velike zveri na populacijski ravni. Njen cilj je potrditi smernice za to upravljanje. Konference se udeležuje več kakor 140 strokovnjakov iz 27 držav in več mednarodnih nevladnih organizacij, odprl pa jo bo minister Janez Podobnik.

Eden glavnih izzivov pri izvajanju evropske zakonodaje o ohranjanju narave (direktiva o habitatih) je upravljanje velikih zveri, zlasti po širitvi Evropske unije in povečanju števila držav članic z večjo populacijo teh živali. V zvezi s temi vprašanji je Evropska komisija naročila izdelavo osnutka smernic za pripravo upravljavskih načrtov za velike zveri na populacijski ravni. Na zaključni konferenci v Sloveniji bo predstavljena končna različica smernic, ki izhaja iz razprav na nacionalnih ravneh. Predstavljene bodo tudi upravljavske prakse posameznih držav članic EU in držav pristopnic ter dejavnosti, ki potekajo na mednarodni ravni.

Dogodek organizira Ministrstvo za okolje in prostor v sodelovanju z Evropsko komisijo, Evropsko pobudo za ohranjanje velikih zveri (LCIE), Zavodom RS za varstvo narave in Zavodom za gozdove Slovenije.

Konferenco spremlja razstava velikih zveri, ki jo je pripravila LCIE.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 10.06.2008