Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

12.06.2008

Predsedujoči Svetu EU za kulturo, slovenski minister Simoniti, in komisar za izobraževanje, mladino in kulturo Figel nagovorila udeležence srečanja evropskih kulturnih stičnih točk

»Prostor razmišljanja in prostor ustvarjanja nista več zamejena z nacionalnim, etičnim, verskim, kulturnim ali kakršnim koli drugim okoljem. Svet, z vsemi svojimi raznovrstnostmi, je postal enoten prostor povezovanja. Kot takega ga sprejema tudi kultura. Zato besedno zvezo 'premreži se' lahko razumem tudi kot ponovno prevrednotenje povezovanja. Prav to pa je namen medkulturnega dialoga,« je dejal v današnjem nagovoru udeležencem srečanja evropskih kulturnih stičnih točk predsedujoči Svetu EU za kulturo in minister za kulturo RS dr. Vasko Simoniti.

Kulturna stična točka v Sloveniji (Zavod SCCA – Ljubljana) je pripravila srečanje predstavnikov mreže evropskih nacionalnih informacijskih pisarn programa EU Kultura (2007–2013).

Udeleženci tradicionalnega srečanja, organizirano je dvakrat na leto v vsaki predsedujoči državi, od 11. do 14. junija letos v Ljubljani in Mariboru so predstavniki mreže iz 33 evropskih držav, povabljeni pa so tudi predstavniki Evropske komisije, Izvršne agencije za izobraževanje, AV in kulturo (EACEA), nacionalnega ministrstva za kulturo, evropskih mrež s kulturnega področja ter kulturni izvajalci in mediji. Srečanje v Sloveniji, ki je namenjeno predvsem delu kulturnih stičnih točk in izvajanju programa EU Kultura, bo posvečeno medkulturnemu dialogu med JV Evropo in Evropsko unijo. Današnji program vključuje tudi javno mednarodno konferenco Re-network! o mreženju na kulturnem področju in spodbujanju prostega pretoka informacij kot pospeševalca medkulturnega dialoga in mednarodnega kulturnega sodelovanja.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 12.06.2008