Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

12.06.2008

Ministri za informacijsko družbo potrdili sklepe za večjo digitalizacijo Evrope

V popoldanskem delu prvega dne zasedanja Sveta za promet, telekomunikacije in energijo, ki mu je predsedovala slovenska ministrica za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Mojca Kucler Dolinar, so ministri razpravljali o informacijski družbi.

Zaradi sklenitve dogovora v prvi obravnavi z evropskim parlamentom so razpravljali o Evropski agenciji za varnost omrežij in informacij (ENISA) in soglašali o podaljšanju mandata agenciji za tri leta, ta pa bodo namenjena razmisleku in razpravi o splošni usmeritvi evropskih prizadevanj za večjo varnost omrežij in informacij.

Glede na prednostne naloge Unije v zvezi z rastjo in zaposlovanjem je Evropska komisija proučila izvajanje strategije i2010 – Evropska informacijska družba za rast in zaposlovanje ter pripravila vmesno poročilo. Na njegovi podlagi je slovensko predsedstvo pripravilo sklepe Sveta, ki predstavljajo konkretne predloge za prilagoditev strategije i2010 za soočanje z novimi izzivi, in so jih ministri danes potrdili.

Na zasedanju so se ministri seznanili tudi s sporočilom Komisije Nadaljnji razvoj interneta – akcijski načrt za uvedbo internetnega protokola različice 6 (IPv6) v Evropi, ki predstavlja ukrepe za širjenje nove različice internetnega protokola, s katerim bo Unija odgovorila na vse večje povpraševanje po internetnih storitvah in posledično po internetnih naslovih.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 13.06.2008