Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

12.06.2008

Koncert ob počastitvi evropskega leta medkulturnega dialoga in ob koncu slovenskega predsedovanja Svetu EU

Ob »polčasu« evropskega leta medkulturnega dialoga 2008 in ob koncu slovenskega predsedovanja EU bo v petek, 13. junija, v Bruslju koncert, ki ga pripravlja to mesto ter Evropska komisija in Urad Vlade RS za komuniciranje.

Na osrednjem trgu Grand' Place se bodo ob 19. uri združili ritmi različnih narodov pod geslom evropskega leta medkulturnega dialoga 'Povezani v različnosti'. Nastopili bodo StrojMachine iz Slovenije, Karim Baggili Quintet iz Belgije in Gipsy.cz iz Češke. StrojMachine združuje močne in celovite futuristične ritme z nenavadnimi in doma izdelanimi inštrumenti, Karim Baggili Quintet izvaja strastno glasbo, ki temelji na različnih španskih tradicionalnih in azijskih ritmih, Gipsy.cz pa podirajo meje med svetovno, romsko, hiphop in pop glasbo.

Pred koncertom bo slavnostni sprejem, na katerem bo govornik, poleg g. Freddyja Thielemansa, bruseljskega župana, in evropskega komisarja za izobraževanje, usposabljanje, kulturo in mladino g. Jana Figela, tudi veleposlanik RS v Belgiji g. Borut Trekman.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 12.06.2008