Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

16.06.2008

Slovensko predsedstvo EU za spoštovanje človekovih pravic v boju proti terorizmu

Slovensko predsedstvo EU je na seminarju Evro-mediteranskega partnerstva poudarilo, da je v boju proti terorizmu potrebno spoštovati mednarodno pravo, tako pravo človekovih pravic kot humanitarno pravo.

Na seminarju EUROMED-a o zagotavljanju spoštovanja človekovih pravic v skladu z mednarodnim pravom v boju proti terorizmu, ki 16. in 17. junija poteka v Pragi, sodeluje več kot 100 udeležencev, med njimi ugledni mednarodni strokovnjaki (osebna predstavnica visokega predstavnika za SVZP Solane za človekove pravice Riina Kionka, koordinator EU za boj proti terorizmu Gilles de Kerchove, posebni poročevalec OZN za zaščito človekovih pravic v boju proti terorizmu Martin Scheinin).

V imenu slovenskega predsedstva Svetu EU je nastopila generalna direktorica Direktorata za načrtovanje politik in politično multilateralo MZZ Anita Pipan, ki je tudi vodila plenarno zasedanje. Poudarila je, da zgolj spoštovanje mednarodnega prava zagotavlja učinkovit boj proti terorizmu: učinkoviti protiteroristični ukrepi in spoštovanje človekovih pravic si niso v nasprotju, temveč se morajo medsebojno dopolnjevati in se krepiti.

Seminar, ki ga je pripravila Evropska komisija in češko zunanje ministrstvo pod pokroviteljstvom slovenskega predsedstva EU, je že tretji dogodek med slovenskim predsedovanjem, ki je namenjen razpravi o boju proti terorizmu med partnericami v EUROMED-u.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 16.06.2008