Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

23.06.2008

Dosežki slovenskega predsedovanja v izobraževanju, pri mladini in športu presegli pričakovanja

»S slovenskim predsedovanjem sem zelo zadovoljen, saj smo uspešno zaokrožili 18-mesečni program tria in uresničili vse glavne prednostne naloge na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in kulture,« je danes v Evropskem parlamentu povedal predsednik Sveta za izobraževanja, usposabljanje in mladino minister za šolstvo in šport dr. Milan Zver. Na Odboru Evropskega parlamenta za kulturo in izobraževanje je minister Evropskim poslancem predstavil dosežke slovenskega predsedovanja na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa. Evropski poslanci so ob koncu menili, da je slovensko predsedstvo preseglo vsa pričakovanja in bilo zelo uspešno.

Minister dr. Milan Zver je najprej predstavil glavne dosežke 18-mesečnega predsedovanja tria, posebej pa je poudaril dodano vrednost slovenskega predsedovanja.

»Pri izobraževanju in usposabljanju je bil dosežen pomemben napredek, saj smo dosegli večjo vidnost izobraževanja v lizbonski strategiji, večjo vidnost inovativnosti in izobraževanja, večjo vidnost večjezičnosti in medkulturnega dialoga, postavili pa smo tudi ključne temelje za proces in razvoj izobraževanja in usposabljanja po letu 2010,« je poudaril minister dr. Milan Zver.

Na področju mladine je minister v nagovoru poudaril sprejeto resolucijo o mladih z manj priložnostmi, s katero je slovensko predsedstvo oblikovalo pravne okvire in predloge za večjo udeležbo mladih z manj priložnostmi. Med slovenskim predsedovanjem je bil poseben poudarek dan spodbujanju prostovoljstva mladih, okrepil se je tudi strukturni dialog z njimi.

Ob koncu nagovora je minister predstavil dosežke v športu, pri čemer je dejal, da je »Evropa med slovenskim predsedovanjem ponovno postala največji akter v boju proti dopingu«. Dodal je še, da je bil izjemen dosežek slovenskega predsedstva Sveta EU tudi organizacija neformalnega srečanja ministrov za šport, na katerem sta se prvič združili evropska civilna družba in politika ter se skupaj zavzeli za večji pomen športa v družbi in gospodarstvu.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 27.06.2008