Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

26.06.2008

Državni sekretar Tomaž Jeršič v Evropskem parlamentu o delu slovenskega predsedstva na področju energetike, telekomunikacij in industrijske politike

Državni sekretar na Ministrstvu za gospodarstvo Tomaž Jeršič je pred koncem predsedovanja nastopil v Odboru Evropskega parlamenta za industrijo, raziskave in energetiko (ITRE). Predstavil je delo in napredek slovenskega predsedstva na področjih energetike, industrijske politike, konkurenčnosti in telekomunikacij. Poudaril je predvsem uspehe z junijskih Svetov za promet, telekomunikacije in energijo.

»Program slovenskega predsedovanja je bil zastavljen velikopotezno in menim, da smo uspešno izpeljali vse naše načrte,« je uvodoma povedal Jeršič.

Na področju energetike je med drugim poudaril dosežen načelni dogovor o sestavinah notranjega energetskega trga, napredek pri direktivi o spodbujanju rabe energije iz obnovljivih virov v okviru podnebno-energetskega zakonodajnega svežnja ter sklepe Sveta o strateškem energetskem tehnološkem načrtu.

Mag. Tomaž Jeršič je predstavil tudi napredek, ki ga je slovensko predsedstvo doseglo pri telekomunikacijah. Pri tem je poudaril zakonodajni sveženj o elektronskih komunikacijah, politični sporazum o mobilnih satelitskih storitvah in sklepe Sveta TTE (promet, telekomunikacije in energija) o digitalni dividendi.

S področja industrije je državni sekretar govoril o dokumentu o ključnih sporočilih, ki ga je Svet sprejel februarja letos, napredku pri politiki malih in srednjih podjetij, trajnostnem gospodarstvu ter spodbujanju evropskega uspeha na svetovnem trgu.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 27.06.2008