Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

03.03.2008

Premier Janez Janša z novoizvoljenim ruskim predsednikom o sodelovanju med Rusko federacijo in EU

Predsednik Vlade Republike Slovenije in predsednik Evropskega sveta Janez Janša je potem, ko je že sinoči čestital zmagovalcu ruskih predsedniških volitev Dmitriju Medvedjevu za volilni uspeh, danes v telefonskem pogovoru z novoizvoljenim ruskim predsednikom izmenjal poglede na sodelovanje tako v bilateralnem kot tudi evropskem okviru.

Novoizvoljeni ruski predsednik je poudaril, da se bo zavzemal za napredek dialoga med Evropsko unijo in Rusko federacijo ter da se veseli srečanja na vrhu EU – Ruska federacija, ki bo junija v Hanti-Mansijsku. Slovenski premier Janez Janša in novoizvoljeni ruski predsednik Dmitrij Medvedjev sta soglašala, da je ob visokem strateškem pomenu partnerstva med Evropsko unijo in Rusijo pomemben stabilen pravni okvir njunega sodelovanja. Premier Janša je zagotovil, da si bo prizadeval za čimprejšnjo uskladitev pogajalskih izhodišč na strani Evropske unije.

Premier Janez Janša je poudaril možnosti, ki jih ponuja obdobje, ko Slovenija predseduje Svetu EU. Sogovornika sta ugotovila, da predsedovanje prve slovanske članice pomeni priložnost za nadaljnjo krepitev odnosov med Evropsko unijo in Rusijo.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 03.03.2008