Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

06.03.2008

Poenostavitev postopkov Evropskega socialnega sklada v novi finančni perspektivi je bila glavna tema neformalnega srečanja proračunskega odbora

Danes je na gradu Brdo na Brdu pri Kranju v okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU potekalo neformalno srečanje proračunskega odbora Sveta EU, na katerem so predstavniki Evropske komisije predstavili  postopke koriščenja sredstev strukturnih skladov v novem programskem obdobju, ki bodo bistveno enostavnejši in krajši.

Evropski socialni sklad (ESS) ima pomembno vlogo pri doseganju gospodarske in socialne povezanosti v EU. Največji del sredstev tega sklada je namenjen za izobraževanje in usposabljanje ter za večjo zaposljivost zlasti težje zaposljivih skupin, kakor so invalidi in starejši.

Srečanja so se udeležili predstavniki držav članic EU in stalni člani proračunskega odbora Sveta EU, ki so v razpravi podprli Evropsko komisijo pri njenih prizadevanjih za poenostavitev postopkov pridobivanja sredstev ESS.

Srečanje se nadaljuje danes popoldne in jutri z ogledom gospodarskih in kulturnih objektov, ki so jih sofinancirale Evropske skupnosti.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 06.03.2008