Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

14.03.2008

Neformalno srečanje ministrov EU za šport – najava dogodka

Predsednik Sveta EU za izobraževanje, kulturo in mladino minister za šolstvo in šport dr. Milan Zver bo 17. marca na Brdu pri Kranju predsedoval neformalnemu srečanju ministrov za šport držav članic EU, Norveške in držav Zahodnega Balkana z naslovom V smeri bolj strukturiranega dialoga v športu.

Ministri bodo dopoldan razpravljali o prihodnosti športa, in sicer kako zagotoviti, da bo šport vključen med osrednje teme politik Evropske unije. Zelo pomembni temi razprave bosta tudi  uresničevanje Bele knjige o športu in Akcijskega načrta Pierre de Coubertin ter doping v športu, ki postaja z ustanovitvijo nove delovne skupine EU za boj proti dopingu novo pomembno področje EU.

Na posebno povabilo slovenskega predsedstva se bodo srečanja udeležili tudi predsedniki olimpijskih komitejev držav članic EU in predsednik Evropskega olimpijskega komiteja Patrick Hickey. Skupno zasedanje ministrov in predsednikov bo prvič. Pomembno je predvsem zato, ker je eden glavnih namenov srečanja prav poudarek na bolj strukturiranem dialogu v športu med vladnimi organi in civilno družbo ter skupnem sodelovanju pri razvoju politike športa na ravni EU vseh odgovornih v prihodnje.

Po srečanju bo minister za šolstvo in šport v imenu slovenskega predsedstva podelil posebno priznanje košarkarski ligi ABA Sidro NLB kot zahvalo za njihova prizadevanja in dosežke pri povezovanju različnih kultur s športom. S tem se kaže izjemno pozitivna vloga športa v sodobni družbi. Glede na to, da je leto 2008 leto medkulturnega dialoga, je delovanje lige vsekakor zgled dobre prakse tudi na tem področju.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 14.03.2008