Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

16.03.2008

Ministri za šport in predsedniki olimpijskih komitejev EU v Planici

Ministri za šport in predsedniki nacionalnih olimpijskih komitejev (NOK) držav Evropske unije in držav Zahodnega Balkana so si danes, 16. marca 2008, v Planici ogledali zadnji tekmovalni dan finala svetovnega pokala v smučarskih skokih v sezoni 2007/08 in navijali za svoje tekmovalce.

Oboji, ministri in predsedniki NOK, so bili navdušeni nad tekmovalnim dnevom v Planici kot dogodkom, ki poudarja vse pozitivne vidike športa. »Menim, da smo neformalno srečanje ministrov začeli na izjemen način, ki lahko postane tradicionalen. Upam, da je to dobra popotnica za jutrišnje zasedanje, na katerem bomo govorili predvsem o prihodnosti športa na ravni EU in o dialogu med politično in civilno sfero,« je po tekmi povedal predsednik Sveta za izobraževanje, mladino in kulturo ter minister za šolstvo in šport dr. Milan Zver.

Po tekmi so si ministri in predsedniki NOK ogledali olimpijski center Planica, ki ga je delno financirala tudi EU. Posebno so navdušile sobe in telovadnica z možnostjo simulacije višinskih razmer ter spominska in muzejska soba.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 16.03.2008