Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

18.03.2008

Delovni sestanek EU s področja teritorialne kohezije in urbanega razvoja

Danes in jutri (18. in 19. marca) poteka na Brdu delovni sestanek EU s področja teritorialne kohezije in urbanega razvoja. Prvi dan je namenjen sestanku mreže stičnih točk za teritorialno kohezijo, na katerem potekajo predstavitve in razprava prvem akcijskem programu za izvajanje teritorialne agende EU ter njenih posameznih dejavnosti. Med pomembnimi dejavnostmi Slovenije kot predsedujoče države na tem področju je spodbujanje uresničevanja akcijskega programa in usklajevanje dejavnosti, spremljanje in poročanje o izvajanju ter obveščanje in ozaveščanje.

Drugi dan srečanja je namenjen urbanemu razvoju. Na sestanku skupine za urbani razvoj (Urban Development Group) bodo predstavljene dejavnosti za izvajanje leipziške listine o evropskih trajnostnih mestih. Slovenija želi zaradi širokega odmeva zelene knjige o prilagajanju podnebnim spremembam in skladno s prednostno vsebino slovenskega predsedovanja EU spodbuditi razpravo o prispevku urbanega načrtovanja pri obravnavanju izzivov podnebnih sprememb in zagotavljanju večje energetske učinkovitosti. Razprava bo namenjena tudi zagotavljanju usklajenega uresničevanja vsebine obeh dokumentov, kar je potrebno za doseganje sinergijskih učinkov prostorskega in urbanega razvoja.

Sklepi sestanka bodo podlaga za pripravo gradiv za srečanje generalnih direktorjev EU s področja teritorialne kohezije, ki bo maja letos na Brdu.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 18.03.2008