Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

14.05.2008

Državni sekretar mag. Zvonko Zinrajh na ustanovni konferenci Evropske organizacije za varnost (EOS)

Foto: Daniel Novakovič/STA

Državni sekretar slovenskega notranjega ministrstva mag. Zvonko Zinrajh je bil danes v Bruslju eden glavnih govornikov na ustanovni konferenci Evropske organizacije za varnost. Podprl je ustanovitev organizacije in predstavil vizijo o napredku pri implementaciji evropskih varnostnih ukrepov v okviru nove Pogodbe. »Boj proti sodobnim oblikam organiziranega kriminala in terorizma zahteva poglobljeno sodelovanje med državami članicami; še več, krepi se tudi sodelovanje med javnim in zasebnim sektorjem pri varnostnih vprašanjih, saj bomo v prihodnosti morali uporabljati sodobne tehnologije, ki jih razvija zasebni sektor,« je dejal državni sekretar.

Ustanovitev organizacije so omogočile pobude evropskega zasebnega sektorja, ki z različnimi dejavnostmi prispeva k nacionalni in evropski varnosti. Državni sekretar je podprl ambiciozno zastavljene cilje organizacije, kot je ustanovitev koherentnega in tako bolj funkcionalnega »trga evropske varnosti«, ki je bil do sedaj razdrobljen na nacionalne in evropske ravni. Pomembne so tudi prihodnje dejavnosti organizacije, med njimi promocija inovacij in tesnejšega sodelovanja med evropskim javnim in zasebnim sektorjem ter vključevanje sredstev civilne varnosti.

Državni sekretar se bo jutri na povabilo politične skupine Evropskega parlamenta Evropske ljudske stranke – Evropskih demokratov (EPP-ED) v Odboru Evropskega parlamenta za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve (LIBE) udeležil konference o politiki na področju notranjih zadev. Udeleženci konference bodo vodilni strokovnjaki s področja notranjih zadev, visoki predstavniki držav in mednarodnih organizacij ter člani političnih skupin nacionalnih parlamentov, ki sodijo pod omenjeno politično skupino. Državni sekretar bo na konferenci govoril o vplivu evropskih notranjih politik na proces evropske integracije.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 14.05.2008