Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

15.05.2008

Strateško srečanje Eurojusta v Sloveniji

Eurojust in slovensko predsedstvo Sveta EU organizirata Strateško srečanje o trgovanju z ljudmi in zaščiti prič.   Strateško srečanje bo 19. in 20. maja 2008 v Portorožu (Slovenija) v Grand hotelu Bernardin.

Kot je poudarjeno v osnutku sklepov Sveta, ki določa prednostne naloge Evropske unije v boju proti organiziranemu kriminalu na podlagi Poročila OCTA 2007, je treba tihotapljenje in trgovanje z ljudmi, povezano z nezakonitim priseljevanjem, šteti za eno glavnih prednostnih nalog, ki se jih je treba lotiti in jih obravnavati .

To strateško srečanje bo namenjeno proučevanju splošnih kaznivih pojavov trgovanja z ljudmi in tudi posebnim mehanizmom, ukrepom, normativom in dobrim praksam, ki so bile uvedene in izvedene ali pa jih je treba uvesti in izvajati za zaščito žrtev med preiskovanjem in pregonom tistih, ki so vpleteni v trgovanje.

Posebne pravice in položaj, ki ga je treba priznati žrtvam trgovanja, se morajo ohraniti, da bi jim omogočili zagotoviti njihovo bistveno pričevanje kot pričam ob višji ravni zaščite.

Praktične predstavitve strokovnjakov na tem področju bodo združene s poglobljenimi razpravami na delavnicah, namenjenih pravnim in praktičnim težavam v boju proti trgovanju z ljudmi in mehanizmom in ukrepom za zaščito žrtev trgovanja, kadar so v vlogi prič.

19. maja ob 9 uri so vabljeni in dobrodošli mediji na srečanju ob odprtju in pri pozdravnih govorih dr. Lovra Šturma, slovenskega ministra za pravosodje,  Barbare Brezigar, generalne tožilke Republike Slovenije, Joséja Luísa Lopesa da Mote, predsednika kolegija Eurojusta in člana za Portugalsko, ter Ivan Bizjaka, generalnega direktorja EU za pravosodje in notranje zadeve.  Temu bo ob 9.30 sledila tiskovna konferenca, na kateri bodo sodelovali govorci s srečanja ob odprtju, Malči Grabrijelčič, predsedujoča Skupini za zunanje odnose in članica za Slovenijo, ter Katerina Loizou, predsedujoča Skupini za trgovanje in povezana kazniva dejanja in članica za Ciper.

20. maja ob 13. uri pa so mediji vabljeni in dobrodošli na delovnem kosilu z glavnimi govorci ob koncu strateškega zasedanja.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 15.05.2008