Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

16.05.2008

Neformalno srečanje direktorjev veterinarskih služb Evropske unije

Končuje se neformalno srečanje direktorjev veterinarskih služb Evropske unije, ki se je začelo 13. maja v Sloveniji. Poleg direktorjev držav članic Evropske unije so se srečanja udeležile tudi delegacije Švice, Norveške in Ruske federacije. Direktorji veterinarskih služb so na sestanku uskladili stališča, ki jih bodo države članice Evropske unije uveljavljale na generalni skupščini Mednarodnega urada za bolezni živali (OIE), ki bo od 26. do 30. maja v Parizu.

Poleg tega so razpravljali tudi o stanju pogajanj o veterinarskih sporazumih s Švico in Rusko federacijo ter s tem povezanih vprašanjih medsebojne blagovne izmenjave. Prisotnost delegacije Ruske federacije sta predsedstvo in Komisija izkoristili tudi za dvostranski sestanek, ki bo pripomogel k čim hitrejšemu napredku pri dvostranskih odnosih med EU in Rusko federacijo, ki se nanašajo na trgovanje z živili živalskega izvora.

Komisija je predstavila Akcijski načrt za izvajanje Strategije zdravstvenega varstva živali 2007–2013. Pri pripravi akcijskega načrta je vključila prispevek direktorjev veterinarskih služb, ki so ga oblikovali v treh delovnih skupinah med slovenskim predsedovanjem Evropske unije. Direktorji so akcijski načrt podprli in se zavzeli za pospešeno nadaljevanje načrtovanih dejavnosti.

V neformalnem delu srečanja so se direktorji veterinarskih služb udeležili strokovne ekskurzije, obiskali so obrat pršutarne na Krasu, kobilarno Lipica in Piran ter okušali slovenske značilne jedi.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 17.05.2008