Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

20.05.2008

Radovan Žerjav: Slovensko predsedstvo si prizadeva prispevati k utrditvi in zaokroženju enotnega trga na področju cestnega prometa

To je na današnjem plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu v svojem nastopu poudaril predsednik Sveta EU za promet slovenski prometni minister mag. Radovan Žerjav.

Na dnevnem redu današnjega plenarnega zasedanja EP so trije predlogi uredb o cestnem prometu, in sicer o dostopu do mednarodnega trga cestnega prevoza blaga, dostopu do poklica prevoznika v cestnem prometu in dostopu do mednarodnega trga avtobusnih prevozov. EP bo o njih glasoval jutri.

Na zasedanju Sveta Evropske unije za promet, telekomunikacije in energijo 7. aprila v Luksemburgu so prometni ministri držav članic EU načeloma podprli elemente, ki jih je o kabotaži in nacionalnem registru pripravilo slovensko predsedstvo, ter tako omogočili, da se razprava o treh uredbah s področja ureditve cestnega prometa v EU nadaljuje.

Kot je danes v nagovoru evropskim poslancem povedal mag. Žerjav, si »slovensko predsedstvo prizadeva prispevati k utrditvi in zaokroženju enotnega trga«. »Menim, da je hitro rastoči cestnoprometni sektor eden od temeljev enotnega trga, prostega pretoka blaga in ljudi ter da je posodobitev zakonodaje Skupnosti nujna za izboljšanje učinkovitosti, boljši nadzor in zagotovitev poštene konkurence.« Poudaril je še, da slovensko predsedstvo popolnoma podpira cilje, ki naj bi jih dosegli s predlogi vseh treh uredb.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 23.05.2008