Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

23.05.2008

50. srečanje generalnih direktorjev pristojnih za javno upravo mreže EUPAN - Vabilo medijem

© FreeFoto.com, http://www.freefoto.com/

Na Brdu pri Kranju bo 28. in 29. maja 2008 potekalo »50. srečanje generalnih direktorjev pristojnih za javno upravo neformalne mreže EUPAN«, ki ga v okviru slovenskega predsedovanja Svetu EU organizira Ministrstvo za javno upravo. Na srečanju bodo udeleženci predstavili rezultate delovnih skupin EUPAN, posebno pozornost pa bodo namenili razpravi o potrebnih organizacijskih spremembah EUPAN glede na reformno pogodbo o Evropski uniji.

Evropsko združenje javnih uprav (EUPAN – EUropean Public Administration Network) je neformalno združenje generalnih direktorjev javnih uprav v državah članicah Evropske unije. V okviru mreže EUPAN poteka javna diskusija – izmenjava mnenj, izkušenj in dobrih praks z namenom izboljševanja javnih storitev, konkurenčnosti in kakovosti osrednjih evropskih javnih uprav. Dvodnevnega srečanja se bodo udeležili visoki predstavniki držav članic Evropske unije, predstavniki Evropske komisije in drugih sodelujočih organizacij (s socialnimi partnerji TUNED in institucije EIPA). Na srečanju bodo udeleženci predstavili rezultate delovnih skupin EUPAN na področjih človeških virov, socialnega dialoga, boljši zakonodaji, inovacijam, kakovosti in e-upravi, posebno pozornost pa bodo namenili razpravi o potrebnih organizacijskih spremembah EUPAN glede na reformno pogodbo o Evropski uniji.

50. srečanje generalnih direktorjev pristojnih za javno upravo bo odprl predsedujoči neformalni mreži EUPAN v času slovenskega predsedovanja Svetu EU, državni sekretar na Ministrstvu za javno upravo mag. Roman Rep.

V okviru srečanja je 29. maja ob 13.15 predvidena tudi novinarska konferenca.

Srečanje je odprto za predstavnike medijev, potrebna je le prijava vaše udeležbe. Za izdajo akreditacije zato potrebujemo podatke, ki jih vnesete v obrazec, ki je na voljo tukaj zunanja povezava.

Prosimo, da nam potrditev vaše udeležbe in izpolnjen akreditacijski obrazec vrnete najkasneje do ponedeljka, 26. maja 2008 do 14.00 ure, in sicer po e-pošti: masa.cesek@gov.si, in v vednost luka.kocevar@gov.si ali po navadni pošti na naslov Ministrstvo za javno upravo, Tržaška cesta 21, 1000 Ljubljana ali po faksu 01/478 83 31.

  • Več informacij o programu in vsebini srečanja EUPAN je dostopnih na naslednji spletni povezavi več.
 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 23.05.2008