Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

23.05.2008

Slovensko predsedstvo pozdravlja ratifikacijo Lizbonske pogodbe v nemškem parlamentu

Slovensko  predsedstvo  pozdravlja ratifikacijo Lizbonske pogodbe v nemškem parlamentu. Do sedaj so jo potrdili parlamenti Madžarske, Slovenije, Malte, Romunije,  Francije,  Bolgarije,  Poljske,  Slovaške,  Portugalske, Danske, Avstrije,  Latvije,  Litve  in  danes v nemškem parlamentu. Pogodba je tako potrjena že v več kot polovici držav članic.

Ni odveč  znova  poudariti, da bo Evropska unija z uveljavitvijo Lizbonske pogodbe  nedvomno  veliko  pridobila:  pridobili  bodo  tako  državljani in podjetja,  kot  tudi države članice. Pogodba ustvarja institucionalni okvir in podlage, ki bodo Uniji dale moč in učinkovita sredstva, s katerimi se bo lahko  spopadla  s sedanjimi in prihodnjimi izzivi. Pogodba bo pripomogla k nadaljnjemu  uživanju  in  širjenju skupnih vrednot, tako v okviru Evropske unije kot  v njenem  zunanjem  delovanju.  Je nedvomno pomemben temelj za prihodnost Evropske unije kot celote in si zasluži podporo.

Vsaka ratifikacija posebej v posamezni državi članici je pomemben korak in vodi  h  skupnemu  cilju  vseh  držav  članic,  da bo pogodba lahko pričela veljati  čim  prej. Pogodba bo začela veljati 1.1.2009 pod pogojem, da bodo do  takrat  vse  države članice deponirale listino o ratifikaciji pri Vladi Italijanske republike.

Več o Lizbonski pogodbi, poteku ratifikacij v posameznih državah članicah ter  koristih, ki jih Lizbonska pogodba prinaša državljankam in državljanom Evropske  unije, si lahko preberete na spletni strani: Europa - Lizbonska pogodba več

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 23.05.2008