Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

30.05.2008

Sklepi zasedanja mreže IMPEL

Sestanek na Brdu je potekal v dveh delih, najprej je bilo plenarno zasedanje mreže IMPEL kot neformalne organizacije, nato pa generalna skupščina. Poročila o dokončanih projektih v letu 2007 o čezmejnem pošiljanju odpadkov, industrijskih nesrečah, kaznih za okoljevarstvene kršitve v državah članicah so bila soglasno sprejeta, prav tako sta bila potrjena dva predloga za nove projekte v letu 2008, pri katerih sodeluje tudi Evropska komisija. Poročila bodo javnosti dostopna na spletnih straneh organizacije.

Z ustanovitvijo organizacije IMPEL je glavno izvršilno telo postala generalna skupščina, ki je na svojem prvem zasedanju na Brdu izvolila prvo upravo, predsednika ter njegovega namestnika. To sta postala Gerard Wolters (WROM, Nizozemska) in Terry Shears (EPA, Združeno kraljestvo). Generalna skupščina ima desetčlansko upravo z dveletnim mandatom. Nova organizacija ima trenutno 30 članic, med njimi je tudi Inšpektorat RS za okolje in prostor. Skupščina je potrdila predlagana notranja pravila delovanja in organiziranja nove zveze ter sprejela predlagani finančni načrt za leto 2009. Pomembna sta tudi dogovor o prihodnjem sodelovanju organizacije z Evropsko komisijo ter dogovor o višini letne članarine in donacijah članic. Zadnji dan zasedanja je skupščina potrdila vse predloge za nove projekte v tem obdobju. Med njimi naj omenimo projekt o sodelovanju nadzornih organov pri nadzoru čezmejnega pošiljanja odpadkov v Afriko in Azijo.

Več informacij o dosedanjem delovanju mreže IMPEL in sklepna poročila o konkretnih projektih najdete na spletnih straneh: http://ec.europa.eu/environment/impel/

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 23.06.2008