Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Dragutin Mate - minister za notranje zadeve

Dragutin MateDragutin Mate, rojen 2. maja 1963 v Čakovcu, je svojo mladost preživel v Mariboru, nato pa šolanje nadaljeval v Ljubljani na takratni Fakulteti za sociologijo, politične vede in novinarstvo (danes Fakulteta za družbene vede), smer obramboslovje. Diplomiral je iz teme državni terorizem. Po poklicu je diplomirani obramboslovec.

Leta 1989 se je zaposlil kot profesor na Gimnaziji Poljane v Ljubljani, že naslednje leto pa je začel delati na Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije, na katerem je opravljal različne dolžnosti. Od leta 1990 do sredine leta 1991 je delal kot namestnik šefa sektorja za Civilno zaščito in v Republiškem štabu za civilno zaščito, še istega leta (1991) pa je prevzel dela v protiobveščevalnem oddelku na Ministrstvu za obrambo. Leta 1992 je postal svetovalec za mednarodno sodelovanje v kabinetu ministra za obrambo in bil odgovoren za mednarodno sodelovanje na tem ministrstvu.

Leta 1994 je končal tečaj za diplomate SIRUS (Swiss international relations university seminar) v Švici, opravil pa je tudi izpit za inšpektorja na obrambnem področju in nekaj časa tudi delal kot inšpektor za obrambo. 1996 leta je prevzel dolžnosti rezidenčnega vojaškega in letalskega atašeja v Bosni in Hercegovini. V tem času je opravljal tudi dolžnost "doajena" vojaškega diplomatskega zbora v Bosni in Hercegovini. Po vrnitvi v Slovenijo je postal namestnik direktorja Uprave za vojaške zadeve na Ministrstvu za obrambo. Leta 2000 je postal vodja kadrovske službe na Ministrstvu za obrambo, nato pa direktor Uprave za obrambo Ljubljana.

Tekoče govori angleško, hrvaško in srbsko.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 28.12.2007