Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

EU(27) – Arabska liga

EU(27) – Arabska liga
Datum: 11.02. - 12.02.2008
Prizorišče: Malta
Politika EU: Splošne zadeve in zunanji odnosi
Vrsta dogodka: Srečanja s tretjimi državami
Več:

Minister za zunanje zadeve Republike Slovenije in predsednik Sveta EU za splošne zadeve in zunanje odnose dr. Dimitrij Rupel se bo 11. in 12. februarja 2008 na Malti udeležil ministrskega zasedanja EU-Arabska liga.

Udeležbo na srečanju so potrdili številni zunanji ministri držav članic Evropske unije in držav članic Arabske lige oziroma njihovi namestniki, visoki predstavnik za skupno zunanjo in varnostno politiko Javier Solana, evropska komisarka za zunanje odnose dr. Ferrero-Waldnerjeva in generalni sekretar Arabske lige Moussa.

Gre za enkratni ter časovno dobro umeščen dogodek, saj je zaradi regionalnih in globalnih izzivov svetovne politike dialog z arabskimi partnerji v tem trenutku velikega pomena.

Udeleženci bodo opredelili možna področja sodelovanja med EU in Arabsko ligo, se posvetili aktualnim regionalnim krizam kot so bližnjevzhodni mirovni proces, Irak in Libanon, spregovorili pa bodo tudi o medkulturnem dialogu ter klimatskih spremembah.http://www.eu2008.si/si/Meetings_Calendar/Dates/February/0211_EUTrojka_Arabska_liga.html

Podrobnejše informacije:

Sporočila za javnost:

Na Malti ministrsko srečanje EU – Arabska liga; predsednik sveta EU za splošne zadeve in zunanje odnose, dr. Dimitrij Rupel, o bližnjevzhodnem mirovnem procesu.
Novo iskanje
.
   Nazaj
 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 18.02.2008