Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

News and Events

30.06.2008 Program in prednostne naloge - Prihodnost Evrope – uveljavitev Lizbonske pogodbe: Države članice so se decembra 2007 s podpisom Lizbonske pogodbe zavezale k njeni čimprejšnji ratifikaciji. Ta cilj je do sedaj doseglo že 19 držav, v preostalih državah članicah pa ratifikacijski postopki potekajo. Republika Slovenija je pogodbo ratificirala kot druga država članica 29. januarja 2008. Negativni izid referenduma na Irskem je temu uspehu prinesel nekoliko grenak priokus. Vendar Evropska unija ostaja zavezana svojim ciljem. Države članice se strinjamo, da se morajo ratifikacijski postopki nadaljevati. Obenem bomo skupaj z Irsko poskusili najti enotno rešitev, ki bo ustrezala vsem članicam in bo v najkrajšem času omogočila nadaljnji razvoj Unije. ...več: Dosežki slovenskega predsedovanja Svetu EU .
 
30.06.2008 Danes se končuje slovensko predsedovanje Svetu EU. V uredništvu spletnega mesta www.eu2008.si se želimo zahvaliti vsem obiskovalcem, ki so v preteklih mesecih tako pridno obiskovali naše spletne strani in uporabljali storitve spletnega mesta in mobilnega portala. O tem nazorno govori več kot 765.000 obiskov med katerimi ste opravili več kot 3.765.000 ogledov strani spletnega mesta predsedovanja. ...več: Zahvala uredništva spletnega mesta www.eu2008.si ob koncu slovenskega predsedovanja Svetu EU .
 
30.06.2008 Predsedovanje Svetu Evropske unije je odgovorna naloga, ki zajema vodenje in zastopanje skupnosti, ki združuje 27 držav in skoraj pol milijarde ljudi. Pri tej pomembni nalogi, ki jo je Republika Slovenija opravljala v prvi polovici leta 2008, je sodelovalo 2720 slovenskih javnih uslužbencev, 133 zunanjih strokovnjakov in 245 študentov. Med predsedovanjem je bilo izpeljanih več kakor 8000 dogodkov: 283 jih je bilo v Sloveniji, 3285 v Bruslju in 4242 drugod po svetu. ...več: Predsedovanje Slovenije Svetu EU 2008 – v številkah .
 
30.06.2008 Na Trgu Evrope v Novi Gorici je bila danes popoldne slovesnost od predaji predsedovanja Svetu Evropske unije, ki ga bo opolnoči od Slovenije prevzela Francija. Na trgu, ki je simbolni kraj vstopanja Slovenije v Evropsko unijo, saj je na tem mestu potekala velika proslava ob širitvi EU 1. maja 2004 je predsednik Sveta EU za splošne zadeva in zunanje odnose, slovenski zunanji minister dr. Dimitrij Rupel, predal simbolno štafeto, ki jo je pred 6 meseci prejel od portugalskega ministra Luisa Amada, svojemu nasledniku, francoskemu zunanjemu ministru Bernardu Kouchnerju. ...več: Minister dr. Rupel predal predsedovanje Svetu EU francoskemu zunanjemu ministru Kouchnerju .
 
Foto: Bor Slana/BOBO 24.06.2008 Predsednik Vlade Republike Slovenije in predsednik Evropskega sveta Janez Janša je na današnjem izrednem plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta v Bruslju predstavil zaključke, sprejete na junijskem Evropskem svetu, ki je potekal 18. in 19. junija letos. ...več: Premier Janez Janša: Sinergija je prinesla premike, ki so Evropo naredili bolj učinkovito .
 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 28.12.2007