Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Zaključni nastop ministra za kulturo Vaska Simonitija v Odboru Evropskega parlamenta za izobraževanje, usposabljanje, mladino in kulturo (CULT)

Zaključni nastop ministra za kulturo Vaska Simonitija v Odboru Evropskega parlamenta za izobraževanje, usposabljanje, mladino in kulturo (CULT)
Datum: 23.06.2008
Prizorišče: Bruselj
Politika EU: Izobraževanje, mladina in kultura
Vrsta dogodka: Predsedstvo Sveta EU v Evropskem parlamentu
Več:

Slovenski minister za kulturo Vasko Simoniti bo 23. junija 2008 pred koncem predsedovanja nastopil pred poslanci Odbora Evropskega parlamenta za kulturo in izobraževanje. Na Odboru CULT bo predstavil delo na področju kulture in avdiovizualne politike med slovenskim predsedovanjem.

Predsedujoči Svetu EU bo med dosežki slovenskega predsedovanja posebej poudaril sprejetje Delovnega načrta za kulturo za naslednje triletno obdobje ter Sklepov Sveta o medkulturnih kompetencah, s katerimi namerava slovensko predsedstvo spodbuditi medkulturni dialog, ki je ena od prioritet našega predsedovanja. Na področju AV politike bo minister med drugim posebej izpostavil pomembnost široke razprave o ustvarjalnih vsebinah na spletu, ki jo je spodbudilo slovensko predsedstvo, sprejetje Sklepov o medijski pismenosti, govoril pa bo tudi o sprejemu Splošnega pristopa Sveta o novem programu Varni internet.

Minister Simoniti bo predstavil tudi dosežke konferenc, ki jih je organiziralo Ministrstvo za kulturo v času slovenskega predsedovanja, ter dosežke prizadevanj za vključitev kulture v mednarodno sodelovanje EU z državami partnericami.http://www.eu2008.si/si/Meetings_Calendar/Dates/June/0623CULT_EP.html

Podrobnejše informacije:

Sporočila za javnost:

Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti o predsedovanju poročal Evropskemu parlamentu: »Zastavljene cilje smo v celoti dosegli, na mnogih področjih pa tudi presegli.«.
Novo iskanje
.
   Nazaj
 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 27.06.2008