Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Konferenca o policijskem sodelovanju na področju izobraževanja in usposabljanja za države Zahodnega Balkana

Konferenca o policijskem sodelovanju na področju izobraževanja in usposabljanja za države Zahodnega Balkana
Datum: 17.03. - 19.03.2008
Prizorišče: Bled
Politika EU: Sodelovanje na področju pravosodja in notranjih zadev
Vrsta dogodka: Drugo
Več:

CEPOL - Evropska policijska akademija bo na slovensko pobudo organizirala konferenco o policijskem sodelovanju z državami Zahodnega Balkana na področju izobraževanja in usposabljanja policistov, ki bo od 17. do 19. marca v Grand Hotelu Toplice na Bledu.

Konferenca je namenjena predstavitvi delovanja CEPOL-a in policijskih izobraževalnih institucij Zahodnega Balkana, izmenjavi izkušenj in iskanju možnosti za sodelovanje na področju policijskega usposabljanja, zlasti boja proti organiziranemu kriminalu. Obravnavali bodo tudi Oceno nevarnosti na področju organiziranega kriminala (Organised Crime Threat Assessment (OCTA)), ki jo vsako leto opravi Europol in jo države članice uporabijo pri načrtovanju operativnih prednostnih nalog, ter predlog slovenskega predsedstva, da takšno oceno začnejo izdelovati države Jugovzhodne Evrope.

Poleg slovenskih predstavnikov se bodo konference udeležili direktorji policijskih akademij oz. visoki policijski uradniki, odgovorni za izobraževanje in usposabljanje, iz držav Zahodnega Balkana (Albanija, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Hrvaška, Nekdanja jugoslovanska republika Makedonija, Srbija). Konference se bodo udeležili tudi direktor CEPOL-a, predstavniki držav članic Evropske unije, Sveta Evrope, OVSE, Europola, Frontexa ter drugi, glavni govorec pa bo predsednik Sveta EU za področje notranjih zadev in slovenski notranji minister Dragutin Mate.

Po zaključku konference bosta predsednica Upravnega sveta CEPOL-a mag. Nevenka Tomovič in direktor CEPOL-a Ulf Goeransson v sredo, 19. marca 2008, ob 13. uri v Grand Hotelu Toplice na Bledu dala izjavo za javnost o konferenci in glavnih temah pogovorov. 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 19.03.2008