Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Tradicionalno srečanje z verskimi voditelji

Tradicionalno srečanje z verskimi voditelji
Datum: 05.05.2008
Prizorišče: Bruselj
Vrsta dogodka: Drugo
Več:

Predsednik Vlade Republike Slovenije in predsednik Evropskega sveta Janez Janša se bo skupaj s predsednikoma Evropske komisije in Evropskega parlamenta, José Manuelom Barroso in Hans-Gertom Pöttteringom v ponedeljek, 5. maja 2008, v Bruslju udeležil srečanja z verskimi voditelji. Namen omenjenega srečanja je ohranjanje odprtega, preglednega in rednega dialoga Evropske unije z verskimi skupnostmi. Razprava bo namenjena predvsem izmenjavi pogledov na možnosti, ki jih ponuja medkulturni dialog pri soočanju z aktualnimi izzivi, kot so klimatske spremembe ter vprašanje sprave. Omenjene teme so v skladu s prioritetami, ki jim Slovenija kot predsedujoča Svetu Evropske unije namenja posebno pozornost.

Neformalna srečanja Evropske unije z verskimi voditelji potekajo že od leta 2005. Leta 2007, v času nemškega predsedovanja Svetu Evropske unije, pa je bilo prvo srečanje, ki so ga predsedniki Evropskega parlamenta, Evropskega sveta in Evropske komisije pripravili skupaj.

Srečanja se bo predvidoma udeležilo 21 verskih voditeljev; predstavnikov krščanskih cerkva ter židovske in islamske skupnosti v Evropi. 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 09.05.2008