Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

RSS / Podcast

RSS

Kaj je RSS?

RSS je kratica za Really Simple Syndication oziroma "resnično preprosto objavljanje". Je tehnologija na podlagi XML-ja za posredovanje informacij v strojno berljivi obliki. RSS vam omogoča, da se lahko naročite samo na določena besedila spletnih strani ali multimedijske dokumente. Naročeni material se preko RSS samodejno naloži v programske odjemalce ali na spletne strani, naročnik pa tako samodejno in udobno prejme najnovejše informacije.

Za naročilo na RSS vire potrebujete RSS odjemalec - veliko jih je brezplačno na voljo na spletu.

Odjemalec prikaže naslov ali prvih nekaj vrstic članka, poslana spremljajoča povezava pa naročniku omogoča, da v odjemalcu ali spletnemu brskalniku odpre cel članek.

racunalnik najdi.siKateri viri RSS so na voljo?

Na spletnem mestu www.eu2008.si so na izbiro trije viri RSS:

  • Sporočila za medije
  • Izjave o skupni zunanji in varnostni politiki (SZVP)
  • Dogodki

 

Podcast

Kaj je podcast?

Podcast je tehnologija, s pomočjo katere se digitalne avdio ali video datoteke samodejno naložijo na vaš računalnik takoj, ko so objavljene na spletu. Kot pri RSS virih se lahko uporabniki na samodejno prejemanje teh informacij naročijo.

Kako se lahko naročim na podcaste?

Da bi podcaste lahko gledali ali poslušali, potrebujete programski odjemalec oziroma "podcatcher" (npr. iTunes ali Juice). Na podcaste se lahko naročite tudi preko RSS odjemalca, če le-ta podcaste podpira.

Katere podcaste ponuja navedeno spletno mesto?

  • Zvočne posnetke govorov
  • Video posnetke novinarskih konferenc

 

Mobilni portal - www.eu2008.mobi

Dostopnost spletnega mesta slovenskega predsedstva www.eu2008.si se razširja z uporabo mobilnega portala. Dostop omogoča vpogled v glavne informacije na omenjenem spletnem mestu preko mobilnega aparata.

Na mobilnem portalu lahko brskate po svežih novicah ali pregledujete koledar srečanj v času predsedovanja. Na zaslonu vašega mobilnega aparata lahko v živo spremljate novinarske konference neformalnih ministrskih srečanj in drugih dogodkov na visoki ravni v Sloveniji. Na voljo so tudi posnetki teh konferenc v video formatu.

Tako kot na spletnem mestu so tudi na mobilnem portalu vse informacije na razpolago v slovenskem, angleškem in francoskem jeziku.

Mobilni portal najdete na www.eu2008.mobi.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 03.01.2008