Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Prizorišče

Na voljo so vam informacije o osrednjem prizorišču (informacije o drugih prizoriščih bodo objavljene naknadno):

 

zunanja povezavaBrdo pri Kranju

Posestvo Brdo, kjer se nahaja Kongresni center Brdo, leži nedaleč od Ljubljane in le nekaj kilometrov od osrednjega slovenskega letališča Jožeta Pučnika.

Na posestvu se prav tako nahaja protokolarni grad Brdo, ki je bil zgrajen leta 1499, ko je z dovoljenjem avstrijskega cesarja Maksimilijana I plemič Jurij Egkh-Hungerspach zajezil potok Vršek. Dva od treh ribnikov, ki so jih zgradili pred več kot 500 leti, še danes krasita grajski park.

Srednjeveški grad je prvič omenjen leta 1446, leta 1510 pa je bil prenovljen v renesančnem slogu. Današnji videz je dobil po prezidavah v dvajsetem stoletju. Ob začetku druge svetovne vojne je posestvo merilo 66 hektarov, do leta 1972 pa je bilo povečano na današnji obseg.

Brdo pri Kranju je eno od 286 območij slovenske mreže Natura 2000 zunanja povezava, katere namen je ohranjanje biotske raznovrstnosti in naravnih habitatov ogroženih rastlinskih in živalskih vrst evropskega pomena. Rastlinski in živalski  svet sta najbolj pestra na prehodih med različnimi okolji, ki jih je na Brdu veliko.

V izvirih, potokih in enajstih ribnikih živi 23 vrst polžev in školjk ter nekaj vrst kačjega pastirja, med katerimi je najbolj zanimiv veliki studenčar (Cordulegaster heros), ogrožena vrsta Nature 2000. Gospodarjenje z zemljo ob potoku je zdaj prilagojeno tako, da se ličinke kačjega pastirja lahko nemoteno razvijajo.

Rak koščak (Austropotamobius torrentium), ki si je potok izbral za svoj življenjski prostor, je dokaz za to, da je tudi voda v potoku izjemno čista.zunanja povezava

Povezave:

Stalno novinarsko središče na Brdu

Novinarsko središče se nahaja 200 metrov od Kongresnega centra Brdo. Opremljeno je z 200 delovnimi mesti, dvajsetimi osebnimi računalniki z dostopom do interneta, telefoni, telefaksi, tiskalniki in fotokopirnimi stroji. Delovnih mest ne bo mogoče rezervirati. Električna napetost je 220 V. Za vse s prenosnimi računalniki bo na voljo brezžični (WiFi) širokopasovni dostop do interneta in dostop prek krajevnega omrežja (LAN; vtičnice RJ45). Pri posameznih dogodkih bodo na voljo televizijske in radijske kabine.

Novinarsko središče v Mestni hiši v Ljubljani

V Mestni občini Ljubljana pričakujejo, da bodo med slovenskim predsedovanjem Svetu EU gostili veliko obiskovalcev od blizu in daleč, med njimi tudi predstavnike medijev, ki se bodo med svojim bivanjem v Sloveniji prav gotovo odločili tudi za obisk slovenskega glavnega mesta, nekateri med njimi bodo v Ljubljani celo nastanjeni.

Da bi lahko predstavniki medijev ob svojem raziskovanju Ljubljane združili prijetno s koristnim, so se odločili, da jim v Mestni hiši (Mestni trg 1) med slovenskim predsedovanjem ponudijo primeren prostor za delo in spremljanje aktualnih dogodkov ter prireditev v Ljubljani.

Novinarsko središče bo odprto vsak delavnik od 10. do 16. ure. Če bo potrebno, bodo delovne ure tudi podaljšali. Delovnik bo daljši tudi v dneh, ko bodo med slovenskim predsedovanjem v Ljubljani pomembnejši dogodki.

Predstavnikom medijev bo na voljo deset delovnih mest, opremljenih z računalniki z dostopom do interneta, prav tako pa bo zagotovljena tudi možnost brezžične internetne povezave. V novinarskem središču bodo sproti objavljali aktualne informacije o dogajanju v Ljubljani in o vseh dejavnostih Mestne občine Ljubljana, povezanih s predsedovanjem.

Vstop bo omogočen vsem predstavnikom medijev, ki se bodo izkazali z veljavno novinarsko izkaznico.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 22.01.2008