Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Izjave SZVP

14.04.2008

Izjave predsedstva v imenu Evropske unije o Keniji

Evropska unija pozdravlja sporazum med kenijskim predsednikom Kibakijem in vodjem opozicije Odingo o oblikovanju koalicijske vlade. Voditelji Kenije kot partnerji v koalicijski vladi dokazujejo, da so zavezani sodelovanju v dobri veri in s tem zastopajo širše interese svojega naroda kot celote.

Koalicijska vlada je za voditelje Kenije priložnost, da nadaljujejo s prizadevanji za nacionalno spravo in dialog, o čemer so se dogovorili 28. februarja. EU se veseli sodelovanja z novo vlado Kenije in jo je pripravljena podpreti pri izvajanju usklajenega programa reform z visoko zastavljenimi cilji, da bi se tako začeli ukvarjati s temeljnimi vzroki za ponavljajoče se spore ter ustvarili boljšo, varnejšo in uspešnejšo Kenijo.

Tej izjavi se pridružujejo države kandidatke Turčija, Hrvaška in Nekdanja jugoslovanska republika Makedonija*, države v stabilizacijsko-pridružitvenem procesu in možne kandidatke za članstvo Albanija, Bosna in Hercegovina, Črna gora in Srbija, države EFTA Islandija, Lihtenštajn in Norveška, ki so članice Evropskega gospodarskega prostora, ter Ukrajina in Republika Moldavija, Armenija, Azerbajdžan in Gruzija.

* Hrvaška in Nekdanja jugoslovanska republika Makedonija še naprej sodelujeta v procesu stabilizacije in pridruževanja.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 18.04.2008