Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

02.04.2008

Slovensko predsedstvo pozdravlja potrditev zakona o ratifikaciji Lizbonske pogodbe v poljskem parlamentu

Slovensko predsedstvo pozdravlja potrditev zakona o ratifikaciji Lizbonske pogodbe v poljskem parlamentu. Včeraj je zakon o ratifikaciji potrdil Sejm, danes pa še Senat. S tem je Poljska naredila velik korak na poti do ratifikacije. Po podpisu predsednika države se bo Poljska pridružila državam članicam - Madžarski, Sloveniji, Malti, Romuniji, Franciji in Bolgariji, ki so že ratificirale Lizbonsko pogodbo.

Pogodba, ki je bila podpisana 13. decembra 2007, bo začela veljati, ko jo bo ratificiralo vseh 27 držav članic. Ratifikacija Lizbonske pogodbe v letu 2008 je prednostna naloga Unije. Predsedstvo spremlja ratifikacije v državah članicah in ugotavlja, da pogodba uživa podporo, saj so se v večini držav članic postopki za ratifikacijo že začeli.

Lizbonska pogodba prinaša pomemben napredek pri delovanju Evropske unije; je instrument, s katerim se bo povečala demokratičnost in učinkovitost EU ter poglobila njena integracija. Obenem je to instrument, ki bo Evropski uniji omogočal, da bo učinkovitejša tudi navzven.

Več o Lizbonski pogodbi, poteku ratifikacij v posameznih državah članicah ter koristih, ki jih pogodba prinaša državljankam in državljanom Evropske unije, si lahko preberete na spletni strani: Europa - Lizbonska pogodba zunanja povezava

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 04.04.2008