Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Sporočila za javnost

21.03.2008

Slovensko predsedstvo pozdravlja ratifikacijo Lizbonske pogodbe v Bolgariji

Slovensko predsedstvo pozdravlja ratifikacijo Lizbonske pogodbe v Bolgarskem parlamentu. Veseli smo, da je poleg Madžarske, Slovenije, Malte, Romunije in Francije tudi Bolgarija odprla pot k uveljavitvi pogodbe, ki je za skupno evropsko prihodnost bistvenega pomena.

Lizbonska pogodba je nedvomno pogodba, ki bo Evropski uniji prinesla večjo učinkovitost, transparentnost in demokratičnost. Je pomemben instrument, ki bo uniji dal nov zagon in omogočil, da se učinkovito spopade z izzivi 21. stoletja. Pozitivne spremembe se ne nanašajo le na evropske institucije, tudi državljanke in državljani Evropske unije bodo tako neposredno kot posredno, preko boljšega delovanja institucij, deležni pozitivnih sprememb in novosti.

Vsaka ratifikacija je pomemben delček mozaika, ki pa mora biti sestavljen v celoti. Le tako bo lahko pogodba, kot je v njej predvideno, pričela veljati in prinašati koristi 1.1.2009.

Več o Lizbonski pogodbi, poteku ratifikacij v posameznih državah članicah ter koristih, ki jih Lizbonska pogodba prinaša državljankam in državljanom Evropske unije, si lahko državljanke in državljani Evropske unije preberete na spletni strani Europa - Lizbonska pogodba zunanja povezava

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 28.03.2008