Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Februar

20.02.2008

Razprava o 23. letnem poročilu Komisije o »Nadzoru nad izvajanjem zakonodaje Skupnosti« – izjava državnega sekretarja za evropske zadeve Janeza Lenarčiča v imenu Sveta EU


Spoštovani poslanci,

Svet EU pozdravlja poročilo poslanke Frassonijeve o 23. letnem poročilu Komisije o »Nadzoru nad izvajanjem zakonodaje Skupnosti« in dodatno analizo, ki jo predvideva Sporočilo Komisije »Evropa rezultatov – uporaba prava Skupnosti«. Poročilo Evropskega parlamenta je zelo dragocen (koristen) prispevek k našemu skupnemu cilju zagotavljanja pravočasne in pravilne uporabe zakonodaje Skupnosti.

Ravno tako Svet EU pozdravlja bistveno stališče iz poročila gospe Frassoni: zagotavljanje pozitivnega učinka prava Skupnosti na vsakodnevno življenje evropskih državljanov je odvisno od učinkovitosti politik EU in predvsem od nadzora in spremljanja, kako države članice spoštujejo pravo Skupnosti.

Predsedstvo ocenjuje kot pozitivno tudi zavzemanje Evropskega parlamenta za spodbujanje izmenjave najboljših praks med državami. Menimo, da bi tovrstne izmenjave lahko pomembno prispevale k učinkovitejši in enotnejši uporabi prava Skupnosti.

Vseeno bi pri tem želel izpostaviti, da predsedstvo Sveta ne more komentirati večine vprašanj in predlogov iz poročila. Upravno izvajanje zakonodaje Skupnosti je načeloma odgovornost držav članic, skladno z njihovimi ustavnimi pravili, in Komisije, ki je kot skrbnica Pogodb odgovorna za nadzor enotne uporabe prava Skupnosti.

Hvala.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 20.02.2008