Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

EUPAN

Ministrstvo za javno upravo je vključeno v EUPAN – neformalno mrežo generalnih direktorjev, pristojnih za javno upravo, ki deluje pri Evropski komisiji. Ima štiri delovne skupine: delovno skupino za upravljanje kadrov (HRWG), delovno skupino za inovativne javne storitve (IPSG EG), delovno skupino za e-upravo (e-GOV WG) in delovno skupino za boljšo zakonodajo (BR).

V Svetu EU je Ministrstvo za javno upravo vključeno v delovne skupine:

Ministrstvo deluje tudi v posebni skupini direktorjev šol in akademij za usposabljanje javnih uslužbencev DISPA in organov za stike v državah za spodbujanje izmenjave javnih uslužbencev med upravami držav članic.

Med predsedovanjem bo Ministrstvo za javno upravo namenilo največ pozornosti področjema boljši predpisi in e-uprava, prvo je vključeno v lizbonsko strategijo več, drugo pa v promet, telekomunikacije in energijo več.

Med predsedovanjem bo nekaj neformalnih dogodkov Ministrstva za javno upravo, med katerimi so delovne skupine EUPAN zunanja povezava, konferenca za e-upravo zunanja povezava, socialni dialog s TUNED in srečanje generalnih direktorjev.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 28.01.2008