Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Zofija Mazej Kukovič - ministrica za zdravje

Zofija Mazej KukovičZofija Mazej Kukovič se je rodila leta 1955 v Črni na Koroškem. Leta 1980 je na Univerzi v Mariboru diplomirala iz organizacije dela, smer informatika, leta 1989 pa še iz elektrotehnike – elektronike. V letu 1980 je opravila strokovni izpit na podlagi Zakona o graditvi objektov. V letu 1995 se je vpisala na mednarodni študij MBA na Brdu pri Kranju in ga dokončala leto pozneje. Na Univerzi v Teksasu je v letu 2002 izpopolnjevala svoje znanje o kriznem menedžmentu.

V Razvojnem sektorju Premogovnika Velenje se je leta 1974 zaposlila kot konstruktorka, od leta 1977 do 1989 pa je bila projektantka krmiljenj in regulacij tehnoloških sistemov za domači in tuji trg v podjetju ESO. Ko je podjetje zašlo v težave, je prevzela del prodaje in inženiringa. Leta 1992 se je podjetje ESO razdelilo na dva dela, Zofija Mazej Kukovič pa je prevzela vodenje podjetja ESO Montaža, ki je bilo v poslovnih težavah. S študijem in dodatnim izobraževanjem je pripravila in izvedla strateški prehod takratnega podjetja ESO Montaža v današnji Esotech, d. d. Podjetje v likvidnostnih in kadrovskih težavah je popeljala v današnje podjetje za obvladovanje visokih tehnologij.

V zadnjih letih se je posebej posvečala tudi civilnim združenjem, predavala je na slovenskih in mednarodnih konferencah o varovanju okolja in z njim povezanim zdravjem, poslovni odličnosti, inovativnosti in prenosu znanja z inštitutov v prakso. Za svoje delo je prejela številna priznanja, med drugim leta 2002 nagrado Instituta Jožefa Stefana za dosežke prenosa znanja z inštitutov v prakso, leta 2006 je bila izbrana za Delovo osebnost leta za gospodarstvo. Letos je prejela priznanje Združenja za projektni management za razvoj projektnega managementa v Sloveniji. Je članica številnih strokovnih združenj, med drugim je direktorica gospodarskega interesnega združenja Slovenski ekološki grozd, članica upravnega odbora Združenje Manager, članica upravnega odbora Europa Donna za boj proti raku na dojki in članica upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije za regijo SAŠA.

Aktivno govori angleški, hrvaški in srbski jezik ter pasivno zna nemški jezik.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 28.12.2007