Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Mojca Kucler Dolinar - ministrica za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo

Mojca Kucler Dolinar se je rodila 26. avgusta 1972 v Ljubljani. Po končani srednji ekonomski šoli se je vpisala na Pravno fakulteto v Ljubljani, kjer je leta 1997 diplomirala. Leta 1998 se je zaposlila v splošno kadrovski službi pri podjetju Mostovna. Z letom 1999 pa kot samostojna svetovalka za splošne in pravne zadeve na Skladu kmetijskih zemljišč in gozdov.

Od leta 2004 je bila Mojca Kucler Dolinar poslanka v Državnem zboru RS in predsednica Odbora za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje. Bila je tudi članica parlamentarnega odbora za zdravstvo in komisije za poslovnik. Prav tako je aktivna kot mestna svetnica v ljubljanskem mestnem svetu.

Državni zbor je Mojco Kucler Dolinar imenoval za članico slovenske delegacije pri parlamentarni skupščini Sveta Evrope. Kot predsednica parlamentarnega odbora se je intenzivno soočala s potrebo po usklajevanju različnih interesov, tako političnih kot strokovnih. Z opravljanjem iste odgovornosti je pridobivala dragocene izkušnje tudi na mednarodnem področju, zlasti znotraj Evropske unije. Ob srečanjih in povabilih različnih nacionalnih parlamentov je kot predstavnica Slovenije zastopala interese in stališča matične države.

Glede njenega vključevanja na področja, ki jih ima v svoji pristojnosti ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo velja posebej poudariti, da je bila stalna udeleženka konferenc, sklicanih na pobudo British Councila.

Govori tekoče angleško.

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 28.12.2007