Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Čutim!

Mednarodni festival uličnega gledališča v Ljubljani Bled Kraški vodnjak in tipične kraške hiše Smučišče Kanin Terme Palace v Portorožu Golfišče Bled

Prvo srečanje

Ne veste, kam bi pogledali: proti goram ali ravnicam.

Bi se napotili proti morju zelenega Mediterana ali za zvokom klopotcev blizu nasmejanega Pohorja?

Kar mirno: časa je dovolj za vse…

Živahna Ljubljana. Sončne Alpe . Skrivnostni Kras. Zeleno Sredozemlje. Nasmejano Pohorje in mesto pod njim. Vse to lahko doživiš na prvi pogled, če hočeš.

Pa nočeš, ker je za vsakim ovinkom kakšno novo presenečenje, vredno še drugega in tretjega pogleda. Prijazno podeželje, privlačna mesta, zapeljivi kraji poživljajočih termalnih voda, nešteto možnosti za športne sprostitve, tisoče doživetij majhnih in velikih prireditev vas zapelje na vzhodu še do zasanjanega Pomurja , na jugu do gričev Dolenjske , na severu do skrivnostne Koroške . Slovenija vas na samo 20.273 km2 preseneti z različnostmi življenja: naj gre za naravo in razgibano pokrajino, etnografske posebnosti in okuse užitka, svetovljansko živahnost ali poslovni navdih.

Tisoče doživetij

Hočete nekaj, pa še sami ne veste, kaj. Ne ustavljajte se, da bi se odločili.

Od koder koli lahko greste še kam. Tu ni napačne poti. Tu se ni treba ponavljati.

Zdravje, dobro počutje in poživljajoče terme . Plodna srečanja na kongresih in konferencah . Igralništvo in neštete prireditve.

In v obilju velikih doživetij vse tiste majhne radosti, ki napolnijo dan. Kozarec svetovno priznanega vrhunskega vina v starodavni kleti , občutek mogočnosti po poti na visok vrh , neverjeten razgled z golfskega igrišča , razburkana čustva v sedlu belega konja , vonj sena na slovenskem kozolcu, zven preteklosti v dvorani kraške jame, blatna kolesa na poti skozi nekdanje premogovniške rove v soju brlivke, pozibavanje v ritmu odličnega koncerta, prvo srečanje s smaragdno vodo ene najlepših alpskih rek , spust po belih strminah , dotik zmajev , ki varujejo mostove, pogled na štorkljo na dimniku, na otoku sredi jezera pozvanjanje zvonov, ki prinašajo srečo…

Toliko neponovljivih vtisov v deželi, kjer lahko vsak trenutek doživiš kaj drugega. Čeprav je od enega do drugega konca samo dobrih 300 kilometrov, so privlačne poti po Sloveniji brez konca.

 

Logarska dolina Lipicanci Lovrenška jezera Piran Portorož
 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 28.12.2007