Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Kako vam morje zadiši

Sečoveljske soline Piran Cerkvica v Hrastovljah Portorož Pretorska palača v Kopru Piran

Pojdite za nosom

Zaupajte svojim željam. Vaše telo si zasluži, da ga razvajate. Vaša duša hrepeni po novi izkušnji.

Pojdite po svoje doživetje.

V sečoveljske soline. Kot ptice. Pod strunjansko pečino. Kot morje. Na prizorišča doživetij. Kot vrhunski glasbeniki. Zeleni Mediteran je edinstvena kombinacija narave in kulture. V krajinskem parku Sečoveljske soline lahko spoznate solinarske tradicije in hkrati uživate v naravi, ki tja privablja več kot 200 vrst ptic. V Strunjanu lahko ob pogledu na najvišjo flišno steno v Jadranu dojamete edinstvenost slovenskega zelenega Mediterana. V Piranu , mestu slavnega violinskega virtuoza Tartinija, lahko ob zvokih poletnih glasbenih in drugih prireditev občutite navzočnost nekdanjega časa. Tudi poletni festivali v drugih mestih obljubljajo nešteto doživetij. Pojdite po dobro počutje v Portorož , Strunjan ali Koper , kjer vas bodo razvajali s termomineralno vodo, talasoterapijo, solinskim blatom in z vrsto masažnih, lepotilnih in drugih programov. Kulinarični užitki vključujejo sredozemsko hrano, cenjene gomoljike in druge plodove zelene narave ter izvrstna primorska vina.

Začutite vonj dobrega življenja

Sončen dan vznemiri čute in obljublja dogodivščine. Po slikovitih ulicah preteklosti se potepajo vonji zimzelenega mediteranskega rastlinja …

Zeleni Mediteran . Koper, Izola, Piran. Mesta na njegovem pragu. Portorož. Turistična radoživost s spomini na stoletne tradicije. Vasice med oljčnimi gaji in vinogradi.

Vse to je zeleni Mediteran. Na manj kot 50 kilometrih lahko vdihnete vso sredozemsko raznolikost. Slikovita srednjeveška mestna jedra si podajajo roke s starimi morskimi zatoki - mandrači za ribiške barke. Pokrajina, polna zimzelenega rastlinja, vabi k aktivnim počitnicam, urejeni hoteli z bazeni pa zagotavljajo odlične počitnice tudi pozimi. Portorož , nekdanje Pristanišče rož, je danes privlačno središče s svetovljansko ponudbo počitniških, kongresnih, športnih in drugih prireditvenih možnosti, ki jih dopolnjujejo marina, športno-turistično letališče , igralnica in terme. Nedaleč od morskih valov je slovenska Istra, polna etnografskih in kulinaričnih tradicij. Med starodavnimi istrskimi naselji so še posebej zanimive Hrastovlje, zaradi svojevrstnih poznogotskih fresk v tamkajšnji cerkvi.

Vdihnite vsa doživetja

Zasidrajte jahto v dobri marini ali si oglejte zeleni Mediteran na izletu s čolnom ali z jadrnico.

Pristanite na letališču ob morju ali si privoščite polet nad solinami in slovensko Istro. Pomirite svoj dan z izbranimi kopelmi in masažami ali ga razgibajte z aktivnostmi v vodi, na igrišču, v zabavišču, na plesišču… 


VES ZELENI MEDITERAN LAHKO VDIHNETE NA MAH.

Slovenska obala meri samo 46,6 kilometrov, vplivi morja pa segajo daleč v notranjost.

PRESENEČA Z NARAVNIMI POSEBNOSTMI.

Krajinski park Strunjan poleg najvišje flišne stene v Jadranu (80 m) varuje tudi značilne halofite – rastline, ki uspevajo na oslanjenih tleh. Krajinski park Sečoveljske soline je zaradi številnih ptičjih vrst vpisan v Unescov seznam mednarodno pomembnih močvirij; v parku je tudi muzej solinarstva.

RAZGIBAN JE.

Plavajte, potapljajte se, ribarite, jadrajte, deskajte, kolesarite, letite, igrajte tenis …

PRIJAZEN JE DO POMORCEV.

Zasidrate se lahko v marinah v Kopru , Izoli ali Portorožu .

 

 

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 28.12.2007