Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Stranske poti so zapeljivejše od glavnih

Soča Velika planina Lipicanci Predjamski grad Žitno polje Bohinj Zimski vzpon na Krn Narcise na Golici

Smaragdna pot zunanja povezava

od Soče do številnih zelenih dragocenosti

V osvežilnih vrtincih, tolmunih in brzicah gorske lepotice Soče lahko doživite neokrnjeno naravo severozahodne Slovenije.

Občutite nežnost idrijske čipke zunanja povezava in snežno belino aragonitov v Ravenski jami.

Okus gorske svežine Krnskega pogorja, izboljšajte s kapljico vipavske pinele in se zazibajte v pravljico o bergmandlcu Antonijevega rova.

Podoživite soško fronto na avtentičnih prizoriščih Hemingwayevega romana Zbogom orožje.

In zaželite srečen spust raftarju na divji reki.

 

Jantarjeva pot zunanja povezava

po sledeh davnih prednikov

To je pot podjetnih ljudi. Med njimi so bili mogočni celjski grofje in koroški splavarji, ki vas bodo povabili na doživljajski spust s splavom od Dravograda do Vuzenice zunanja povezava.

Visokogorski kmetje Logarske doline zunanja povezava vam bodo postregli z značilno hrano, stari oglarji pa vam bodo prikazali postavitev prave oglarske kope.

Podjetni vrtnarji iz Mozirskega gaja zunanja povezava in Arboretuma Volčji Potok zunanja povezava vas bodo popeljali po hektarjih vrtnic in tulipanov, mariborski vinarji pa na trgatev ob vinogradniškem prazniku ...

Mežičani vas bodo s pravim rudarskim vlakom popeljali v podzemlje Pece zunanja povezava, vaščani Vač pa do geometričnega središča Slovenije.

 

Krošnjarska pot zunanja povezava

z vseh strani sveta do belih brez

Počasi in uživaško potujte po zeleni poti davnih krošnjarjev od Višnje Gore s priklenjenim polžem in Muljave z gledališčem na prostem do izvira reke Krke, dolenjske lepotice.

Svežina njenega toka z brzicami in pragovi vas tekoče pripelje mimo mogočnih gradov v Žužemberku in Soteski do slikovitega Novega mesta zunanja povezava.

Krošnjar, čigar duh še vedno preveva to pot, bo vodil vašo roko pri krasitvi velikonočnih pisanic v Adlešičih ali izdelavi zobotrebca na ribniški suhorobarski delavnici.

Po prečkanju bajeslovnih Gorjancev se pred vami odpre dežela belih brez, vrtač in steljnikov. In tu se prepustite drugi reki te poti – kot belokranjsko gostoljubje topli Kolpi.

 

Vetrova pot zunanja povezava

do skrivnosti Krasa in Jadrana

Potem ko vas na jadralni deski prepiha portoroška burja zunanja povezava, je čas, da se toplo oblečeni udobno zleknete v podzemni vlakec Postojnske jame zunanja povezava.

Vaše umetniške čute naj nagovorita grafik Lojze Spacal v štanjelski galeriji zunanja povezava in arhitekt Jože Plečnik zunanja povezava na mnogih lokacijah v Ljubljani.

Ko boste na hrbtu slovenskega belega lipicanca zunanja povezava doživeli sončni zahod, boste začeli verjeti v nadnaravne sile. Najdete jih na Slivnici nad Cerknico, kjer domujejo čarovnice.

Pred njimi se lahko skrijete v Predjamski grad zunanja povezava, vklesan v živo skalo ali pa jih izničite s kozarčkom plemenite malvazije na osmici. Nato pa nazaj na obalo, morda v kavarno na piranskem Tartinijevem trgu.

 

Sončeva pot zunanja povezava

po toplih krajih vina in zdravilnih vod

Pot, kjer je dobrega toliko, da morate izbirati.

Po obisku Otoka ljubezni na Muri pri Beltincih, preveč ljubezni pozdravite s čajem iz starodavne lekarne v samostanu Olimje.

Med ptujskimi kurenti občudujte najmočnejšega, med cerkvicami pa izberite najmanjšo, a znamenito Rotundo.

Med številnimi termalnimi zdravilišči v Lendavi zunanja povezava, Banovcih zunanja povezava, Moravcih zunanja povezava, Radencih zunanja povezava, na Ptuju zunanja povezava, v Podčetrtku zunanja povezava in Čatežu ob Savi zunanja povezava odkrijte svoje toplice. Najbolje, da najprej preizkusite vse.

Med neštetimi vini v brežiški kleti izberite svojega. Vseh ni treba pokusiti.

 

Zlatorogova pot zunanja povezava

s pogledom na Alpe in jezera

Vsekakor najmogočnejša smer – polna nasprotujočih si panoram hladnih vršacev in zaobljenih gričev, dramatičnih sotesk in mirnih jezerskih gladin.

Srednjeveške trge Škofje Loke zunanja povezava lahko hitro zamenjate za visokogorske terase Zalega Loga, iz mondenega Bleda zunanja povezava vas vodi pot v tihi Bohinj , z gozdnate Pokljuke se vzpnete na gole stene Triglavskega narodnega parka zunanja povezava.

Poznavalci kamnin prisegajo na Geološko transverzalo Dovžanove soteske, poznavalci zgodovine na Rupnikovo linijo, večina nedeljskih izletnikov pa na pohodniško pot na Golico - kraljico narcis nazaj. Vsi pa se strinjajo, da je blejska kremna rezina zakon!

 

 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 14.01.2008