Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Kakšen je okus prijaznosti

Lovrenška jezera Festival Lent Jesenski gozd Kurent Ptuj Golf Ptuj Lobnica

Sezite po drugačnosti

Čaka vas v najstarejših bregovih tukajšnjega sveta,

skriva se v šotnih barjih in njihovih jezercih,

razkriva se z gostoljubnostjo.

Nasmejano Pohorje . Posebnost slovenskega gorskega sveta. Maribor . Mesto najstarejše vinske trte na svetu. Ptuj . Samosvoja etnološka tradicija. Rogla in Kope. Sprostitev sredi narave.

Zaobljena slemena najstarejšega slovenskega gorovja privlačijo z mogočnimi gozdovi, rezervati in orjaškimi drevesi, obsežnimi travnatimi planjami, ki se pozimi spremenijo v smučišča. Ribniško in Črno jezero ter Lovrenško jezerje s pritlikavim ruševjem spominjajo na tundro, nedaleč stran pa se Pohorje že stika z živahnim Mariborom, ki slovi kot mesto najstarejše vinske trte na svetu, stičišče vinskih poti, poletno prizorišče slikovitega festivala Lent in pozimi kot mesto z iztekom smučišča, ki ga poznajo povsod po svetu. Nedaleč stran je Ptuj , eno najstarejših slovenskih mest z najznamenitejšo slovensko etnološko prireditvijo – pustovanjem z znamenitimi kurenti. Na južnem robu Slovenske Konjice vabijo na bližnje vinogradniške griče, v termalne Zreče in na športno privlačno Roglo .

Najvišji predeli Pohorja so v gorskem turističnem centru Kope , ki se na zahodu ozira v Mislinjsko in Mežiško dolino, nekdaj področij rudnih bogastev in zdaj zibelki mitov o spečem kralju Matjažu.

Uživajte v vseh letnih časih

Spomladi se življenje zbudi z okusom novih doživetij,

poleti mami z gozdnimi sadeži,

jeseni z bližajočimi se vinskimi zakladi,

pozimi pozna vse okuse snega.

Smučišča na Mariborskem Pohorju , na Rogli , na Kopah . Terme v Zrečah , Mariboru , Ptuju . Adrenalinska doživetja. Vinske poti in kleti po bližnjih gričih in mestih. Neštete pohodniške, gorskokolesarske, jezdne in druge poti.

Na zasneženih pohorskih planjavah lahko uživajo vsi: najmlajši sankači, smučarski začetniki pod vodstvom izkušenega učitelja ali mojstri mednarodnega slovesa. Na mariborskem Snežnem stadionu so že desetletja tekme svetovnega pokala FIS. Odlične športne zmogljivosti v vseh letnih časih privabljajo tudi druge športnike in rekreativce. Adrenalinski park z orjaškimi gugalnicami, s stebri, ploščadmi na vrtoglavih višinah in stenami, z dirkaškimi spusti in s paintballom požene kri po žilah. Bogata ponudba centrov dobrega počutja ter kulinarična doživetja na turističnih kmetijah in pokušine vin v bližnjih vinskih kleteh sprostijo telo, izleti od ene do druge naravne ali kulturne posebnosti pa prijetno vznemirijo domišljijo. Pohorje lahko raziskujete tudi s kolesom, še posebej privlačno pa je podzemno kolesarjenje po opuščenem rudniku svinca v bližnji koroški Mežici.

Okusite razlike

Doživite dan na reki Dravi, po kateri vas popeljejo koroški splavarji in vam severno od Pohorja  razkažejo slikovito in skrivnostno Koroško. Odpravite se na golf igrišče na Ptuju , s katerega se odpira pogled na znameniti Ptujski grad , ali v Slovenske Konjice, kjer se v zavetju vinogradov razprostirajo razgibane golfske zelenice. Zadihajte globlje na Dravski kolesarski poti in si privoščite potep po Parku Kralja Matjaža v Črni na Koroškem.


ODKRIJTE POHORSKE OKUSE RAZLIČNOSTI.

 

Maribor Lovrenška jezera Maribor Najstarejše vinske trte na svetu Ptuj Svetovni pokal v smučanju Maribor - Zlata lisica Ptujski grad Slovenske Konjice Terme Maribor
 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 28.12.2007