Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Kako mogočni so odmevi

Blejski otok Triglav Biatlon Kajak na Soči Kranjska Gora Smučišče Krvavec Zimski vzpon na Jalovec Športno plezanje Soča

Prisluhnite utripu srca

Pomirja ga tišina narave, vznemirjajo ga klici doživetij.

Najvišji predeli Slovenije zapeljujejo s strmimi stenami, ki jim skoraj bele apnenčaste strukture ožarjajo žarki sonca. Pod njimi se vijejo prameni smaragdnih voda …

Sončne Alpe . Vrhovi do neba. Doline do morja. Dragocenosti naravne in kulturne dediščine. Jezera, slapovi in reke.

Triglav, najvišja gora Slovenije, združuje svetove različnosti. Na eno stran se razpira pogled na Zgornjesavsko dolino s pravljičnimi jezeri kot sta blejsko z mondenim pridihom in edinstvenim otokom ter bohinjsko z idilično romantiko. Na drugi strani pod najvišji slovenski prelaz vabi dolina smaragdne reke Soče . V njenih brzicah živi avtohtona soška postrv, na njeni gladini pa se zrcalijo vrhovi okoliških dvatisočakov. Svet pod Triglavom je poln naravnih in kulturnih posebnosti, ki jih ohranja Triglavski narodni park , eden večjih v Evropi. V Trenti samosvoje rastlinje varuje Alpski botanični vrt Julijana. Od Trente prek Bovca do Tolmina popotnika spremljajo spomini na najhujše bitke prve svetovne vojne, o katerih priča muzej v Kobaridu .

Zavriskajte ob lastni zmagi

Poženite se v ritem adrenalina.

Osredotočite se na ritem telesa.

Osvobodite se vsakdanjosti.

Kranjska Gora . Zasnežena pobočja in izzivi raznoterih poti. Dolina reke Soče. Svetovno znana dolina adrenalina. Planica za drzne letalce na smučeh. Pokljuka – planota biatloncev.

Sončne Alpe so raj za iskalce poletnih in zimskih užitkov v gibanju. Smaragdna Soča je za mnoge obiskovalce iz vsega sveta najlepše prizorišče vodnih športov, Kranjska Gora, Planica in Pokljuka pa so zapisane med svetovno znana središča zimskošportnih tekem. Nad adrenalinsko Sočo je najvišje slovensko visokogorsko smučišče Kanin, povsod pa so na voljo odlične možnosti za pohodništvo, alpinizem, kolesarjenje, konjeništvo, padalstvo, ribištvo in druge športne radosti.

Sledite klicu vrhov

Poleg Julijskih Alp vam sončne užitke gora ponujajo tudi vrhovi in doline Karavank in Kamniško-Savinjskih Alp . Med najlepše turistične cilje v Sloveniji in Evropi sodi ledeniška Logarska dolina – krajinski park z urejenimi potmi, številnimi priložnostmi za rekreacijo in gostoljubnimi domačijami. Posebnost med slovenskimi planinami je poleti planšarska Velika Planina nad Kamnikom. V Karavankah je privlačno Jezersko, kjer je še živa ovčarska tradicija, z jezerom in enim najvišjih slovenskih slapov.


KLIČEJO VAS VIŠE!

Julijske Alpe v Sloveniji dosežejo višino 2864 metrov. Tako visok je Triglav, najvišja gora Slovenije in osrednja točka Triglavskega narodnega parka .


VODIJO VAS OD POSTOJANKE DO POSTOJANKE.

Po sončnih Alpah vodijo dobro urejene in markirane poti – najdaljša med njimi je več kot 800 km dolga Planinska transverzala . V slovenskih gorah je kar 170 planinskih koč, zavetišč in bivakov.


SVETOVNO ODMEVNA JE.

Na smučiščih v Kranjski Gori potekajo tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju.

Na letalnici v Planici so bili doseženi številni rekordi v smučarskih poletih.

Na adrenalinski reki Soči so se že pomerili najboljši kanuisti sveta.

Na Kaninu merijo moči ekstremni smučarji iz vsega sveta. 


PRISLUHNITE SVOJEMU ODZIVU, KO SI JO OGLEDATE.

 

Bohinj Slovenska tekmovalka v teku na smučeh Petra Majdič Skoki v Planici Pohodništvo Velika planina Jalovec Rafting Ribič Tekma za svetovni pokal v smučanju v Kranjski Gori Logarska dolina
 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 28.12.2007