Preskoči na vsebino .

Meni storitev

Osrednja navigacija

Področna navigacija

Več informacij

Povezava na slovenia.si odpre novo okno

Storitve

Kako se lahko dotaknete časa

Zmajski most v Ljubljani Šuštarski most v Ljubljani Frančiškanska cerkev v Ljubljani Tržnica v Ljubljani Bolšji sejm v Ljubljani Celje Velenjski grad

Položite dlan na zmajev rep 

Bodite kot Jazon, mitološki Argonavt, ki je premagal zmaja

in z zlatim runom prispel do Ljubljanice.

Potujte skozi vsa obdobja slovenske prestolnice.

Živahna Ljubljana . Mesto arhitekture velikega Plečnika . Mesto kulture, prireditev, zabave . Mesto pomembnega kongresnega dogajanja. Mesto mlade energije. Glavno mesto Slovenije.

Čez secesijski Zmajski most , ki ga varujejo 4 zmaji, čez Plečnikovo Tromostovje ali čez kateri koli drugi most čez reko Ljubljanico vodijo poti v središče mestnega vrveža. Na vse strani se razpirajo pogledi na renesančna, baročna in secesijska pročelja . Na vsakem koraku vas spremljajo izjemne arhitekturne in urbanistične zamisli evropsko priznanega Jožefa Plečnika . Kamor koli se odpravite, vas zlasti v poletnem času spremlja energija živahnega mestnega utripa z mednarodno odmevnimi festivalskimi prireditvami. Gledališča, muzeji, galerije, kinematografi, ena najstarejših filharmonij v Evropi in številna druga prizorišča pripravijo več kot 10 tisoč prireditev na leto. V Cankarjevem domu in najboljših hotelih mesta se vrstijo kongresna in konferenčna srečanja. Privlačnost mestnega življenja zaokrožajo lahko dostopne zelene površine.

Naj bo vse preprosto pri roki

Postavite se v njeno središče in dovolite, da se vas dotakne s svojo pestrostjo.

Postavite se na njeno obrobje in jo spoznajte z drugačnimi razgledi.

Stara Ljubljana z lokali ob reki. Ljubljanski grad in najpomembnejši slovenski muzeji in galerije . Živalski in botanični vrt . Umeščena sredi Slovenije, da je vse tako lahko dostopno.

Ljubljana je stičišče številnih zgodovinskih, kulturnih in naravnih posebnosti Slovenije. Z gradu se širi razgled na mesto, čigar preteklost in sedanjost lahko spoznate na vodenih ogledih ali na potepih z izposojenim kolesom. Nikar ne pozabite obiskati tržnice pod arkadami in bolšjega sejma ob reki, po kateri se lahko zapeljete s čolnom ali ladjico . Po koncertu v poletnem gledališču ali kakšni drugi kulturni ali zabavni prireditvi se lahko odpravite na nočni potep po enem najvarnejših evropskih glavnih mest. Mlade po letih ali po srcu bo navdušilo Metelkova mesto – center alternativne kulture s slovitim mladinskim hotelom Celica . Če ste v Ljubljani z družino, boste zagotovo zavili v park Tivoli, v Živalski vrt ali v Hišo eksperimentov . Ljubljana je odlično izhodišče za izlete v zeleno okolico – v naravni rezervat Ljubljansko barje , v slikovito sotesko Iški Vintgar , v Bistro s Tehniškim muzejem , v Volčji potok z Arboretumom in golfskim igriščem ali v kako drugo smer slovenskim znamenitostim naproti. Ko ste v Ljubljani, so vse lepote Slovenije blizu.

Dotaknite se mestne spremenljivosti

Vse živahne obraze Slovenije lahko doživite na potepu od enega do drugega slovenskega mesta. Zgodovinska mesta kot so Škofja Loka , Radovljica , Kranj , Kamnik in Novo mesto , vas bodo očarala z različnimi tradicijami in znamenitostmi. V marsikaterem mestu slavne preteklosti, kakršno je na primer Celje, vas bodo presenetila obujena srednjeveška dogajanja. Mlada mesta, med katerimi je še posebej zanimiva obmejna Nova Gorica , vabijo z radoživostjo, rudarska mesta kot sta Idrija in Velenje pa z rudarskimi muzeji pod zemeljskim površjem.

NEUSTAVLJIVO PRIVLAČNA JE.

Ljubljano različni evropski ocenjevalci in obiskovalci razglašajo za najprivlačnejši turistični cilj nove Evrope!

POLNA JE DOŽIVETIJ.

Med številnimi prireditvami so posebne pozornosti vredni:

 

Slovenska filharmonija in Ljubljanski grad Tromostovje v središču Ljubljane Nabrežja Ljubljanice Ljubljana Robbov vodnjak v Ljubljani Škofja Loka Kranj
 

Dostopnost     . Natisnite     .


Datum: 28.12.2007